Rezidenta permanentă

Obţinerea statutului de rezident permanent este primul pas în aplicarea pentru cetățenia britanică și vă oferă certitudinea că sunteți în măsură să continuați să trăiți și să lucrați în Regatul Unit fără restricții.

Dacă locuiţi și munciţi în Marea Britanie de ceva timp, ar trebui să luați în considerare o cerere pentru rezidență permanentă (Permanent Residency) – echipa noastră de avocați cu experiență este aici pentru a vă ajuta la fiecare pas.

Cum afectează BREXIT-ul aplicația mea?

Datorită deciziei Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană, există o dezbatere continuă cu privire la necesitatea obținerii unui document care confirmă dreptul la ședere permanentă. Decizia de a aplica ar trebui să se facă în funcție de circumstanțele şi necesităţile individuale ori de planurile viitoare.

Cetățenii ce deţin un document de reședință permanentă vor putea schimba documentul pentru un statut stabilit și nu vor trebui să plătească sau să dovedească reședința continuă de 5 ani. Deși instrucțiunile guvernamentale actuale afirmă că documentul Permanent nu va fi valabil după 31 decembrie 2020, considerăm că merită să faceți o cerere deoarece va accelera, cel mai probabil, procesul de obținere a documentului privind statutul stabilit.

Permisul de ședere permanentă este în continuare obligatoriu pentru cetățenii care solicită cetățenia britanică.

Nu este nevoie să dați un test de limbă sau testul “Viața în Marea Britanie”, care este necesar pentru cererea de cetățenie britanică.

Având în vedere Brexit-ul iminent, este esențial să beneficiaţi de consultanță juridică specială încă de la început și înainte de a face orice tip de cerere de imigrare. În lipsa unui ajutor specializat, cererea dumneavoastră s-ar putea să nu fie acceptată și este posibil să aveți de suportat alte costuri cauzate de întârzieri în obținerea documentului, deoarece va trebui să retrimiteți cererea la Home Office.

Ca regulă generală, sunteți eligibil să aplicați pentru rezidență permanentă, cu condiția să fi trăit în Marea Britanie pentru o perioadă continuă de cinci ani în care ați studiat, ați lucrat sau ați căutat un loc de muncă. S-ar putea să doriți să dovediți orice perioadă continuă de 5 ani și puteți, de asemenea, să combinați activitățile care, în conformitate cu reglementările UE, permit șederea legală în Marea Britanie.

Pot exista și alte circumstanțe excepționale care să conducă la calificarea dumneavoastră pentru rezidenţă permanentă.

Contactați echipa noastră de avocați specializați în dreptul imigrărilor pentru a afla mai multe.

De ce oferim consultanţă juridică și reprezentare de cea mai bună calitate în legătură cu cererea dumneavoastră

Suntem o societate de avocatură din Marea Britanie, suntem autorizati si reglementati de Autoritatea de Reglementare a Avocaţilor (SRA); fiind o societate de avocatură profesionistă suntem scutiti de autorizația Biroului Comisarului pentru Servicii de Imigrare (OISC). Multe întreprinderi care oferă servicii de imigrație sunt reglementate numai de OISC și ca atare, nu vă pot reprezenta în fața instanțelor sau tribunalelor atunci când este necesară contestarea deciziilor Ministerului de Interne. Oferirea de consultanță juridică sau reprezentarea în materie de imigrație fără calificările necesare constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legislaţiei penale.

Imediat ce ne solicitați ajutorul, avocații calificați în materie de dreptul imigrărilor vor prelua cazul dumneavoastră pentru a vă asigura că demersurile se desfășoară fără probleme și în timp util.

Citiți ceea ce spun clienții nostri despre noi aici
★★★★★ 

Sunați acum pentru a discuta cazul dumneavoastră:

0330 159 6497
Contact rapid Luni-Vineri 9am- 5.30pm