Cetățenia britanică

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene și ați trăit în Marea Britanie timp de cel puţin 5 ani, dobândiți automat dreptul de ședere permanentă în Regatul Unit. Cu toate acestea, dacă doriți să deveniți cetățean britanic, veți avea nevoie de un card de ședere permanentă înainte de a putea aplica. Dacă încă nu aveți cartea de ședere permanentă, puteți afla mai multe aici despre cum o puteţi obţine.

A deveni cetățean britanic poate avea implicații semnificative pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră, astfel că este esențial să beneficiaţi de consultanță juridică specializată încă de la început și înainte de a depune orice tip de cerere de imigrare, astfel încât să evitaţi întârzierile, să nu se generaţi cheltuieli inutile și să aveți siguranța că aplicația dumneavoastră va avea succes.

Naturalizarea

Trebuie să demonstrați că puteți îndeplini anumite cerințe legale pentru a vă asigura că cetățenia o să vă fie acordată, astfel că echipa noastră cu experiență și dedicată este aici pentru a vă sprijini în ceea ce priveşte cererea dumneavoastră de naturalizare dar și cu orice alte nelămuriri.

Cerințele care trebuie îndeplinite variază în funcție de cererea depusă. Dacă cererea se bazează sau nu pe o căsătorie ori un parteneriat civil cu un cetățean britanic.

Sunteți eligibil să solicitați cetățenia britanică, cu condiția să:

  • Aveți vârsta de peste 18 ani și să fiți sănătos/ sănătoasă din punct de vedere mental
  • Respectați cerința de rezidență
  • Aveți un certificat care să confirme reședința permanentă în Regatul Unit (pentru cetățenii UE)
  • Fiți o persoană de bună credință
  • Aveți suficiente cunoștințe privind limba engleză și despre viața în Marea Britanie
  • Intenționați să trăiți în Marea Britanie

Respectarea cerințelor

Nu trebuie să fiţi supus niciunei restricții privind timpul de imigrare în momentul depunerii cererii și totodată să nu fi fost supus acestora în ultimele 12 luni, ceea ce înseamnă că pentru a îndeplini cerința de rezidență, trebuie să fi fost eligibil ca rezident permanent / stabilit pentru cel puțin 12 luni. Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, vi se va solicita să obțineți un document care să ateste domiciliul dvs. permanent în Marea Britanie. În plus, nu trebuie să fi petrecut mai mult de 90 de zile în afara Regatului Unit în ultimele 12 luni. Dacă nu sunteți sigur dacă îndepliniți cerințele de rezidență, cineva din echipa noastră specializată în dreptul imigrărilor vă va putea ajuta.

Persoană de bună credință

Dacă nu aveți înscrieri în cazier judiciar privind infracţiuni grave ori de data recentă și nu aţi fost implicat în niciun fel în infracțiuni privind regimul imigrării în ultimii 10 ani, veți îndeplini această cerință. Un avocat specializat în dreptul imigrărilor va putea să vă evalueze circumstanțele individuale și vă va sfătui dacă vă încadrați în condițiile specificate.

Partenerul/ soțul dumneavoastră este cetățean al Regatului Unit

Dacă sunteți căsătorit sau într-un parteneriat civil cu cineva care are cetățenia britanică, cerințele pe care trebuie să le îndepliniți înainte de a aplica pentru naturalizare sunt diferite. Vom putea să vă sfătuim dacă îndepliniți sau nu această cerință (și alte cerințe) pentru solicitările făcute de soțul/ soția unui cetățean britanic.

De ce să alegeți reprezentarea de către firma IMD Solicitors în legătură cu cererea dumneavoastră?

Suntem o societate de avocatură din Marea Britanie, suntem autorizați și reglementați de Autoritatea de Reglementare a Solicitantilor (SRA), fiind o firma de avocatură profesională, suntem scutiti de autorizatia Biroului Comisarului pentru Servicii de Imigrare (OISC). Multe societăţi care oferă servicii de imigrare sunt reglementate numai de OISC și, ca atare, nu pot reprezenta în fața instanțelor sau tribunalelor atunci când vine vorba de contestarea deciziilor de la biroul de interne.

Societatea noastră nu angajează agenţi de vânzări care să vă “consilieze”, consultările noastre telefonice fiind tratate întotdeauna de către avocați.

Când ne instruiți, avocații calificați în materiea imigărilor  vor supraveghea cazul dumneavoastră pentru a se asigura că timpul și banii dumneavoastră sunt folosiţi în cel mai efficient mod și mai important, că nu se fac greșeli.

Rețineți că, dacă o persoană nu este un avocat calificat sau este o persoană autorizată doar de către OISC și oferă consultanță sau servicii de imigrare, aceasta comite o infracțiune.


                           Citiți ceea ce spun clienții nostri despre noi aici 

Sunați acum pentru a discuta cazul dumneavoastră:

(0044) 330 159 6497
Contact rapid Luni-Vineri 9am- 5.30pm